Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer
badge

GöteborgModerna kontor med allt ni behöver

Söker ni framtidens kontor? Bra, för nu händer det mycket i kvarteret Lyckholms i Göteborg. Här sprudlar det av företagsamhet från morgon till kväll. En mängd verksamheter är redan i full aktivitet, i de två färdigbyggda husen intill den gamla bryggerimiljön. I kvarteret finns både kontor, konferenslokaler, restaurang och inte minst, en grönskande innergård. Nu kompletterar vi detta centralt belägna område med att bygga ett hus på 7 våningar med totalt ca 6400 kvm. Oavsett om ni är 25 eller 500 medarbetare kommer ni här ha frihet att forma ert nya kontor. Välkommen till kvarteret Lyckholms!

Centralt med bra kommunikationer

Anrika kvarteret Lyckholms ligger centralt i Göteborg, strax söder om Liseberg. I de nya kontorsbyggnaderna ryms kontor som väl möter kraven på tillgängliga, hållbara och kostnadseffektiva arbetsplatser, utan att tumma på den höga kvaliteten. Kontorslandskapen är till största delen öppna och luftiga med flexibla systemväggar och ljuddämpande material i golv och tak.

I Lyckholms är tillgängligheten är hög, och kommunikationerna goda oavsett om ni åker kollektivt, bil eller cykel. Läget i skärningspunkten mellan E6 och riksväg 40 skapar också ett unikt mervärde i form av ett ypperligt skyltläge på husens fasader. När arbetet med Västlänken drar igång blir läget dessutom än mer attraktivt. Spårvagnshållplatsen ligger bara 100 meter bort, och på några minuter är ni sedan vid Göteborgs centralstation.

Där gammalt möter nytt

Lyckholms anor går tillbaka till 1881, då de första byggnaderna restes. 1975 gick bryggeriet i graven och sedan dess har området blivit en samlingsplats för kreativa och nyskapande verksamheter. Med nytillskottet av modern kontorsyta sätter vi fokus på Lyckholms framtida möjligheter. De historiska industribyggnaderna får ett välbehövligt ansiktslyft, men vi tar samtidigt vara på kontrasterna och den bubblande kreativitet som är områdets själ.

God service i närområdet

Bank och bankomat finns inom 300 meter, frisör inom 200 meter och kemtvätt inom 100 meter från Lyckholms. I närområdet finns också bland annat restauranger, mataffärer, apotek och Systembolag. Avenyn, Göteborgs paradgata, ligger bara 2,5 km bort (8 minuter med spårvagn). Där hittar ni restauranger, affärer, nattklubbar, muséer med mera.

Snabba fakta

Inflyttning
2020
Våningar
5–7 st
Service i huset
Restaurang och kafé i byggnaden
Kommunikation
8 min till centrum, nära till E6, 100 m till Almedals hållplats

Mötesplatser och restauranger

Lyckholms erbjuder flera bra mötesplatser. Den anrika disponentvillan från förra sekelskiftet är en naturlig samlingspunkt som knyter ihop det gamla och det nya Lyckholms. Vi har restaurerat villans 700 pampiga kvadratmeter och nu erbjuds här konferensmöjligheter, affärslunch och lokaler för andra event. I höghusets bottenplan ligger en lunchrestaurang som är öppen både för Lyckholms hyresgäster och allmänheten. I lobbyn på höghuset finns också en kafédisk där ni kan köpa en kopp kaffe och något att äta till. Här finns goda möjligheter till spontana möten och intressanta diskussioner.

Klimatsmart och grönt

Kvarteret Lyckholms har en stark miljöprofil, och nybyggnationen miljöklassas enligt det internationella systemet BREEAM. Vi tar hänsyn till både miljö och ekonomi under hela projektets livscykel. Miljöprofilen präglar också tydligt det gröna sedumtaket på femvåningshuset. Ett grönt tak med levande växtlighet är bra för klimatet, och även vackert att se på från höghusets takterrass. Det gröna temat går igen i den nya, luftiga parkmiljön på kvarterets innergård. I området fanns förr en park som sträckte sig ända bort till Liseberg – nu skapar vi på nytt ett grönt, levande Lyckholms.

Entré och trapphus

Entrén är det första ni möter, och här ska intrycket vara elegant. Ledorden vi arbetat utifrån har varit skandinaviskt och modernt. Alla gemensamma ytor är också en arena för nya, givande kontakter. Därför har vi även här satsat på att dämpa ljudnivån och underlätta samtal. Undertaket i entré och trapphus är samma akustikundertak som inne i kontorslokalerna.

Flexibla väggar

Väggarna är flexibla systemväggar av glas med dörrportaler i vitlackerad aluminium, vilka är lätta att flytta när ert företags behov förändras.

Golv med textilmatta

I öppna kontorslandskap kan ljudnivån bli hög. På golven har vi därför lagt en ljuddämpande textilmatta. Det är en hårt vävd matta i 80 % ull och 20 % polyamid, med baksida i polypropylen (så kallad Actionback).

Ljuddämpande undertak

Undertaket är även det utformat för att dämpa ljudnivån i kontorslokalen. Vi använder ett demonterbart akustikundertak med synligt, nedsänkt bärverk.

Toaletter

I toalettutrymmen har vi använt slitstarka, hygieniska material. På golven ligger klinker och väggarna har klätts med kakel. Funktionellt och snyggt.

Så utvecklar vi Lyckholms

Vad gör Lyckholms unikt? Varför är det ett drömläge? Och hur kommer kvarteret att se ut i framtiden? Välkommen att följa med på en tidsresa från ett av Sveriges modernaste bryggerier till ett av Göteborgs modernaste kontorskvarter.

Peab utvecklar Lyckholms bryggerier till nya kontor i Göteborg
Dokument & Länkar

BREEAM