23 December 2021God Jul & Gott Nytt År

Vi summerar 2021 och blickar fram mot 2022

Snart lägger vi ytterligare ett år bakom oss. Ett år som präglats av pandemin och som på många sätt varit utmanande men som även fått oss att tänka nytt och utmana gamla tankebanor.

Våra kunder på kontorsmarknaden har börjat ställa om och fundera över hur de bäst ska utforma en arbetsplats dit medarbetarna vill komma och må bra på. Utvecklingen av det ”nya” kontoret välkomnar vi och tillsammans med våra kunder och samarbetspartners kan vi skapa framtidens arbetsplats på riktigt.

På våra regionala marknader har vi både startat och avslutat flera projekt och vi har låtit våra regionchefer summera året och blicka fram mot 2022.

Anna Roos, regionchef Peab Fastighet Öst

”I region öst summerar vi året med ytterligare ett färdigställt kontor i Ulriksdal som formats till en levande stadsdel både för kontor och bostäder. Carmeda är hyresgästen som flyttar in i Solna med sina globala patent inom Medtech. År 2022 förstärker vi teamet med Erik som är Projektchef och längre fram ska vi rekrytera en Affärsutvecklare. Med våra kommuner och kunder vill vi fortsätta utveckla hållbara platser och stadsdelar, och ser fram emot fler samarbeten nästa år!”

 

Christian Dahlman, regionchef Peab Fastighet Syd

”I syd summerar vi ett väldigt bra och händelserikt år. Vi har haft en fortsatt hög uthyrningstakt i vårt stora kontorsprojekt The Point, där vi nu hyrt ut ca 80% till bolag i olika branscher. På Hyllie har vi även byggstartat The Corner, ytterligare ett kontorshus där vi från start har med oss två starka aktörer i form av co-workingbolaget Genetor och Parkering Malmö. Vi har utvecklat vår lokala närvaro på flera orter, bland annat utvecklar vi en ny bilfabrik åt Koenigsegg i Ängelholm. Vi har sålt vår fastighet Jupiter i Helsingborg samt The Gate i Malmö till Annehem Fastigheter som nu långsiktigt förvaltar dem.

Under året har vi aktivt arbetat med att ta position på den lokala marknaden, ett arbete som fortsätter under nästa år. Jag ser ljust på 2022 där jag hoppas medarbetare hittar tillbaka till kontoret, där vi får möjlighet att starta nya spännande projekt och knyta fler intressanta hyresgäster till The Corner på Hyllie i Malmö”.

 

Staffan Lundqvist, regionchef Peab Fastighet Väst

”För region Väst har det varit ett händelserikt år där vi har förvärvat Magasin 113 på Frihamnen i Göteborg. Här ser vi fram emot att skapa ett unikt och spännande projekt med innehåll för olika kreativa näringar. Under hösten startade vi Gamlestads smedja som innehåller 13 300 kvm kontor, som ska stå färdigt under 2024. Nu i december startade vi byggnationen av en padelhall på 4000 kvm i Trolhättan. Med detta facit i hand kan vi konstatera att 2021 trots pandemin har varit ett händelserikt år. Nu ser vi fram emot ett ljust 2022 där vi bland annat på allvar kommer igång med uthyrningen i Gamlestads Smedja”.

 

Stefan Allansson, regionchef Peab Fastighet Riks

"Peab Fastighet har under 2021 fortsatt bredda sin affär både i produkt och geografi. Flera spännande starter av projekt har gjorts runt om i landet. Region Riks arbetar över ett stort geografiskt område där vi bland annat gjort en satsning i fjällvärlden med Lodger i samarbete med Skistar. Vi satsar inför nästa år på att stärka vår närvaro som logistikutvecklare. Jag ser verkligen fram emot 2022. Ett år då vi kommer fortsätta stärka vårt varumärke genom en förbättrad och mer genomtänkt kundupplevelse".

Genom nära samarbeten med kommuner, kunder och leverantörer skapar vi ett samhälle som blir lite bättre att leva och bo på. Vi ser med glädje fram emot att fortsätta göra livet lite enklare tillsammans med er alla under 2022.

God Jul och gott Nytt år önskar Peab Fastighet.

 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.