17 Januari 2020The Point är invigt och uthyrt till hälften

Nu välkomnar vi 17 bolag som hyresgäster i The Point! Precis där tågen från Köpenhamn och Kastrup anländer till sin första station i Sverige, reser sig nu den 110 meter höga kontorsbyggnaden.

En kall torsdag i januari var det äntligen dags för invigningen av The Point, Malmös nya landmärke. Vid lunchtid samlades ca 150 inbjudna gäster för att fira att fastigheten är färdigbyggd.  Jesper Göransson och Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, klippte bandet till The Point under ett gnistrande konfettiregn. Därefter välkomnades besökarna in och upp i The Point.

– Hyllie har gjort en fantastisk resa, med en stor inflyttning av företag. Därför är bygget av The Point helt rätt i både tid och geografiskt läge, sa Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Invigningsmiddag för 330 inbjudna gäster

Firandet fortsatte senare under kvällen med en invigningsfest dit alla som ska ha sin framtida arbetsplats i The Point var bjudna. Gästerna bestod även av konsulter i projektet och medarbetare på Peab som på ett eller annat sätt varit engagerade i bygget av The Point. Kvällen bjöd på många möjligheter för hyresgästerna i The Point att knyta kontakter med varandra. Allt ackompanjerat av jazziga toner och många skratt till skämten av Al Pitcher.

– Jag är djupt imponerad av alla de som har arbetat med det här projektet. Det är en spektakulär byggnad uppförd på en väldigt liten tomtyta. Stort, stort tack till er alla, sa Jesper Göransson i sitt tal under kvällen. Foto: Asaf Kliger 

Välkomna till The Point!

The Point är ett projekt som Peab/Annehem uppfört tillsammans med Volito Fastigheter som JV-partner. Hittills har The Points unika koncept attraherat 17 bolag och 50 % av huset är nu uthyrt.  De hyresgäster som det nu står klart ska flytta in i The Point är: Holy Greens, Energi Försäljning Sverige, Heatex, Corplus, Emerse, DNB Bank, Human IT, Babyliss, Quality Hotel View, Regus, Ascelia Pharma, SOVA, Performiq, A3 Företag och Heidelberg Cement.  På de två översta våningarna kommer System Verification att ha sitt nya kontor och precis innan julhelgerna blev det klart att Brenntag Nordic, kommer att flytta in på 1,5 plan.

– Uthyrningen fortsätter nu och vi ser fram emot att välkomna fler hyresgäster till huset under det kommande året, säger Christian Dahlman, Regionchef Peab Fastighetsutveckling.

Byggnationen av The Point får summeras med orden engagemang, framåtanda och drivkraft. Tack alla inblandade och till alla våra hyresgäster: – Varmt välkomna till The Point!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.