3 Juni 2021Stadsbyggnadsnämndens ordförande Sofia Hedén satte spaden i marken för två Peabprojekt i Hyllie i Malmö.

Första spadtaget förThe Corner & Hyllie Homes

Torsdagen 3 juni togs de första spadtagen för två av Peabs projekt i Hyllie. Först ut var det Well-certifierade kontorshuset The Corner och bostadsprojektet Hyllie Homes, som blir direkt granne med Hyllies nya stadsdelspark. Medverkade vid spadtaget gjorde stadsbyggnadsnämnden i Malmös ordförande Sofia Hedén.

– Det är väldigt roligt att vara en av aktörerna som driver utvecklingen av Hyllie framåt. Vi vill utveckla södra Sverige till en bättre plats att arbeta, leva och bo på och det löftet tycker jag vi infriar med så fina projekt som The Corner och Hyllie Homes, säger Christian Dahlman, affärsenhetschef Peab Projektutveckling.

Sofia Hedén, stadsbyggnadsnämnden i Malmös ordförande höll i spaden vid de båda spadtagen.

– Vi är väldigt glada att Peab vill vara med och utveckla Hyllie och göra det till en plats där man kan leva, bo och arbeta hela livet. Projekten vi ser här är unika och tillför något till Hyllie som stadsdel och hjälper till att göra den levande, säger Sofia Hedén, stadsbyggnadsnämnden i Malmös ordförande. 

Fredrik Sköld, ägare Genetor, den första hyresgästen i The Corner, höll i spaden tillsammans med Sofia Hedén och Chrisitan Dahlman.

– Bostadsprojektet Hyllie Homes är så gott som slutsålt. Vi ser att efterfrågan på bostäder där både hållbarhetsfrågor och människans miljö sätts i centrum, bara blir större och större. Hyllie Homes erbjuder ett attraktivt läge med närhet till natur, park och centrum. Här finns bland annat en medelhavsinspirerad gård, gemensam takterrass och bilpool. Dessutom certifieras projektet enligt Svanen, berättar Kim Kulstad, regionchef Peab Bostad.

Även kontorshuset The Corner har en tydlig profil kring hållbarhet och människans miljö då det certifieras enligt Miljöbyggnad och Well. Co-working aktören Genetor som också var först ut med att teckna avtal, öppnar sin verksamhet i bottenplan och en våning upp. Det planeras även för en restaurangverksamhet med ett koncept som gör området levande såväl dagtid som kvällstid.

Projekten förväntas vara klara för inflyttning under våren 2023.

Joel Sandler, Sofia Hedén och Kim Kulstad höll i spaden vid spadtaget för Hyllie Homes

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.