29 Januari 2024Peab tecknar hyreskontrakt med global jätte inom logistikautomation

Peab tecknar hyreskontrakt med global jätte inom logistikautomation

Nu är den tredje hyresgästen för Peab Fastighetsutvecklings kontorshus Gamlestads Smedja i Göteborg klar. I januari 2025 flyttar Swisslog, världsledare inom logistikautomation, sitt nordiska huvudkontor till nya och moderna lokaler.

- Vi är glada över att Swisslog väljer att flytta sitt nordiska huvudkontor till Gamlestads Smedja. Det är ett spännande bolag som nu blir en del av utvecklingen av den nya Gamlestaden. Vi har haft en bra och tät dialog och anpassar kontorsytan efter deras framtidsbehov, säger Martin Törsäter, projektchef på Peab Fastighetsutveckling.

Swisslog är ett globalt företag med rötter och huvudkontor i Schweiz. Swisslog jobbar med logistikautomation och omvandlar med hjälp av innovativ robotteknik deras kunders lager och distributionscenter för att uppnå maximal effektivitet. Lösningarna inkluderar bland annat konsulttjänster, konceptstudier och projektimplementering.

- Med Gamlestads Smedja har vi hittat ett kontor som matchar vår identitet och som tillåter oss att förbättra vårt arbetssätt. Området bjuder på utmärkta kommunikationer vilket vi ser är en viktig del i att vara en attraktiv arbetsgivare. Vårt nya kontor ger oss också utmärkta förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa, säger Johan Kristofferson, Head of Sales Nordic, Managing Director Nordic Swisslog.

Swisslog flyttar in i sina nya lokaler i januari 2025 och intar hela plan sju på ca 1 600 kvm.

Gamlestads Smedjan beräknas stå klart för sina hyresgäster redan i sommar. Den totala ytan uppgår till 13 000 kvm, fördelade på åtta våningsplan. Fastigheten har en stark hållbarhetsprofil och certifieras med BREEAM, nivå Excellent och kommer att ha solceller och biotoptak, så kallade gröna tak.

 

Bild/Illustration: Swisslog

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Törsäter, Projektchef, Peab Fastighetsutveckling, 0725 33 56 12

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.