16 Juni 2020Peab gör avtryck i Bara Centrum

Måndagen den 15 juni, togs ett symboliskt första spadtag till Vårdcentralen Bokskogen i Bara Centrum. Våren 2021 blir vårdcentralen inflyttningsklar och kommer på 1 200 kvadratmeter att innehålla både vårdcentral och BVC.

Medverkade vid spadtaget gjorde Christan Dahlman, regionchef Peab Fastighetsutveckling, Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens ordförande i Svedala kommun och Birte Sandberg (C), primärvårdsnämndens ordförande, Region Skåne. Tillsammans fick de sätta sitt handavtryck på en canvastavla som symbol för ett gott samarbete och framtida utveckling.  

–  Genom ett nära samarbete mellan olika delar av Peabs verksamhet, Volito Fastigheter, Svedala kommun och Region Skåne, har vi i Bara Centrum kunnat arbeta med närproducerat samhällsbygge på riktigt, säger Christian Dahlman, regionchef Peab Fastighetsutveckling.  

Peab är, tillsammans med Volito Fastigheter, en betydande aktör i utvecklingen av Bara Centrum och tillsammans har man bland annat utvecklat och uppfört Multihallen, bibliotek, bostäder och folktandvård.  Vårdcentralen blir en viktig pusselbit som binder ihop Torggatan med övriga centrum.

– Bara är den ort som expanderar mest i Svedala kommun. Det är väldigt roligt att se hur torget nu levandegörs i och med att fler och fler verksamheter öppnar och bostäder byggs. Bara är ett gott exempel på en liten ort med ett levande centrum och jag är stolt över att vara en del av det här samhället, säger Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens ordförande i Svedala kommun.

På Region Skåne ser man fram emot att kunna samla all sin vårdverksamhet i Bara under ett och samma tak i nya, ändamålsenliga lokaler.

– Det är alltid en ynnest att kunna öppna upp nya verksamheter. Varje nyöppnad vårdenhet innebär att en ny del av Skåne får tillgång till närmre vård, vilket är vad vi ständigt arbetar för. Just Bara centrum expanderar också för tillfället, så det är extra kul att kunna öppna både en vårdcentral och en barnavårdscentral här, säger Birte Sandberg (C), ordförande i primärvårdsnämnden.

I arbetet med vårdcentralen är Peab Fastighet byggherre och den som utvecklar och planerar projektet. Själva byggentreprenaden är upphandlad enligt LOU och utförs av Byggmästaren i Skåne. Vårdcenetralen ska stå färdig för inlytt våren 2021. 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.