4 Oktober 2022Peab väcker liv på Knallerians andra våning i Borås

Peab väcker liv på Knallerians andra våning i Borås

För en tid sedan förvärvade Peab i Borås Knallerians lokaler. De har en stark framtidstro till Knallerian och gör därför en satsning för att väcka liv i verksamheter på andra våning. Och det är ett annorlunda grepp de tar. Våningsplanet är tänkt att bli som en saluhall, fast utan korvar, fiskar och bröd.

Öppet för nya idéer 

Målsättningen är att attrahera butiksetableringar, men man väljer att göra det i lite olika steg. 

- Knallerians andra våning har varit stängd länge och ärligt talat är miljön inte så inspirerande där just nu. Därför bjuder vi in olika aktörer att visa upp sig till en reducerad hyra. Det kan handla om popup-butiker, showrooms, outlets, konstutställningar, samarbeten med högskolan, arkitekter, coworking eller något annat spännande, berättar Victoria Johansson, projektchef på Peab Bostad i Borås.

Ett slags provrum 

Våningsplanet ska fyllas med en blandning av textil, hantverk, mode, konst, trender och inspiration. Allt med hållbarhet som en röd tråd. 

För många verksamheter är inte en flådig lokal det viktigaste. Man söker istället en lokal som fungerar som språngbräda – ett provrum där idéer och drömmar kan provas och se om de flyger. Det kommer vi erbjuda i Knallerian.

Man hoppas på samarbeten med bland andra Textilhögskolan i Borås, Borås Ink och naturligtvis på lokala företag och verksamheter

Ökar vår attraktionskraft 

På lite sikt hoppas Victoria att lokalerna kan fyllas med etablerade butiker och kedjekoncept. 

Vår filosofi är att vara Nordens samhällsbyggare. För oss innebär det att vi tar ansvar för att utveckla de potentialer som finns lokalt. Knallerian har otroligt mycket potential där vi ser att vi dels kan bidra med att möjliggöra koncept som inte finns idag och dels ökar vår egen attraktionskraft.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Victoria Johansson, Projektchef Peab Bostad, 0725-33 44 26 
victoria.johansson@peab.se

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.