21 April 2023Nordic Wellness öppnar i Peabs nya fastighet Gamlestads Smedja

Nordic Wellness öppnar i Peabs nya fastighet Gamlestads Smedja

I växande stadsdelen Gamlestaden i Göteborg utvecklar Peab Fastighetsutveckling Gamlestads Smedja. Nu är det klart att träningskedjan Nordic Wellness öppnar upp portarna för sitt nya gym under hösten 2024. Ett stort utbud av tjänster inom träning och hälsa kommer att erbjudas de anställda i huset och hela området.

- Nordic Wellness är en viktig pusselbit för vår kontorsfastighet Gamlestads Smedja och även för utvecklingen av området i Gamlestan. Att kunna erbjuda våra hyresgäster ett lättillgängligt och välutrustat gym känns riktigt bra. Alla möten behöver inte vara stillasittande. Jag ser fram emot att utforma och anpassa lokalerna tillsammans med Nordic Wellness, säger Martin Törsäter, projektchef på Peab Fastighetsutveckling i Väst.

Träningskedjan Nordic Wellness har över 300 träningsklubbar från Umeå i norr till Ystad i söder. Gymmet kommer att vara lättillgängligt med entré och gym i gatuplan och erbjuder sina medlemmar en träningsyta på cirka 1000 kvm. De planerar att slå upp portarna för sitt nya gym under hösten 2024.

-Vi är fantastiskt glada över att öppna ytterligare en klubb i Göteborg, och i Gamlestan där det görs många satsningar för framtiden. Med över 300 klubbar är vi störst i Norden och arbetar med världsledande aktörer inom både maskiner och gruppträning. Det känns också bra att vara med och bidra till den svenska folkhälsan och arbetsmarknaden, säger Magnus Wilhelmsson VD för Nordic Wellness.

Peab Fastighetsutveckling byggstartade Gamlestads Smedjan under vintern 2021 och det beräknas stå klart för sina hyresgäster sommaren 2024. Totalt erbjuds 13 000 kvm fördelade på 8 våningar. Kontorsfastigheten har en stark hållbarhetsprofil och kommer bland annat ha solceller och biotoptak, så kallade gröna tak. Fastigheten certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM i nivå Excellent.

Foto: Nordic Wellness.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Regionchef John Ödman, 0733-87 54 67 Peab Fastighetsutveckling Väst

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.