14 April 2021Nu flyttar första hyresgästerna in i Jupiter i Helsingborg

Kontorshuset Jupiter i Helsingborg öppnar för sin första hyresgäst

Den 15 januari 2020 tog vi första spadtaget till kontorshuset Jupiter i Helsingborg och måndagen den 12 april 2021 var det dags inflyttning för den fösta hyresgästen, kollegor från alla affärsområden i Peab som har sin arbetsplats i Helsingborg.

Jupiter ligger vid den norra infarten till Helsingborg, granne med Zoégas kafferosteri och mitt emot lakritsfabriken. Den som har sin arbetsplats här behöver med andra ord aldrig vara varken kaffesugen eller godissugen. Ett besök på Peabs nya kontor i byggnaden, blir en angenäm upplevelse, lika njutbart som en perfekt kopp svart kaffe och en bit finlakrits. Med många öppna ytor, mellanrum och trevliga soffgrupper, känns kontoret som ett skolexempel på hur man skapar en inspirerande atmosfär som bjuder in till kreativitet och samarbeten.

- Det är klart att det är lite speciellt att utveckla ett kontor där vi själva är den största hyresgästen, men det är oerhört roligt. Det gör att vi in om organisationen lär känna varandra och driver projektet framåt på ett riktigt bra sätt. Vi kommer närmre kundens upplevelser och kan ta med oss den erfarenheten in i andra projekt, säger Per-Joel Wessman, projektchef på Peab Fastighetsutveckling.

Jupiter är ett modernt och effektivt kontorshus, där en tät fönstersättning och en smal huskropp skapar ett ljusflöde som går genom hela fastigheten. Totalt har huset 2600 kvadratmeter uthyrningsbar yta där Peab är den största hyresgästen. På fjärde våningen kommer Åkermans Arkitektbyrå att flytta in på cirka halva våningsplanet. Där finns fortfarande en yta på 330 kvadratmeter som väntar på rätt hyresgäst.

- Vi är väldigt nöjda med resan vi haft fram till vårt nya kontor. Totalt är vi knappt 100 medarbetare som kommer sitta här och flytten blir ett rejält lyft för vår arbetsmiljö. Det är enkelt att ta sig hit, både med kollektivtrafik och med cykel eller bil. Skyltläget är fantastiskt, säger Peter Lindstedt, kontorschef på Peabs Helsingborgskontor.

Den norra infarten till Helsingborg längs med Ängelholmsvägen, är relativt outvecklad och färdigställandet av Jupiter blir startskottet för en spännande framtida utveckling av området.  

Peabs VD och koncernchef fick tillsammans med kontorschef Peter Lindstedet, äran att utföra den symboliska invingningshandlingen av kontoret. Tillsammans avtäckte de en av Peabs första logotyper, som nu finns bevarad i golvet på det nya kontoret.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.