4 November 2020Hyllies viktigaste hörn?

I hörnet mellan Hyllie Allé och Hyllie Boulevard ska Peab utveckla ett kontorshus som, bokstavligt talat, kommer att sticka ut. Målet är att The Corner, med sina 7 000 kvm, välvda panoramafönster och blåskimrande, böljande fasad, ska bli Hyllies viktigaste hörn. Spaden sätts i marken i början av nästa år och inflyttningen är beräknad till januari 2023.

ETT LEVANDE GATUHÖRN
Att man dessutom kommer ”sitta snyggt” i huset på hörnet är ett annat stort plus.
En stark karaktär och arkitektur är något som många företag värderar högt och The Corner blir verkligen ett fantastiskt hus.

– Med The Corner har vi ambitionen att skapa Hyllies viktigaste hörn. Från Hyllie station blir den konvexa formen ett pejlmärke som inbjuder till möte eller en kopp kaffe. Motivet hämtar sin inspiration från Amerikas levande gatuhörn och konstnären Edward Hopper, beskriver Martin Erlandsson på Wingårdhs Arkitekter, som är en av skaparna till arkitekturen.

– Entrén blir både välkomnande och ståtlig med karaktär från golv till tak, fortsätter Camilla Ahlgren. Insidan kommer att bestå av rå betong, ljus träpanel och mässingsdetaljer. Något som också kommer tillföra en vardagslyx och extra energi till arbetslivet är husets fantastiska utemiljöer i form av tre takterrasser och en skyddande grön oas till innergård. Här planeras det för en uteservering som blir perfekt för mingel, möten och avkoppling.

För ett par veckor sedan drog Peab igång sin första kampanj för projektet och intresset för det nya kontorshuset är redan stort.
– Vi ser en tydlig peak i antal besökare på projektsidan, vilket såklart är jättekul, menar Camilla Ahlgren, marknads- och uthyrningschef på Peab. Det pågår just nu flera förhandlingar och målet är att ha ett par avtal klara innan årsskiftet.

FÖRDELAR OCH MÖJLIGHETER
Möjligheterna i The Corner är många.
– Vi ser en efterfrågan på större ytor och i The Corner kommer vi att kunna erbjuda stora våningsplan om cirka 1 200 kvm. Vi är även ett av få projekt som kan erbjuda parkering i form av eget garage. Det kommunikativa läget med närheten till Kastrup gör huset intressant för bolag med verksamheter och kunder i andra länder. Vi planerar även för en restaurang i huset som tillsammans med en coworking-aktör kommer underlätta vardagen för våra hyresgäster. Att fler och fler efterfrågar ökad tillgång på service märker vi tydligt av.

The Corner har också flera fördelaktiga grannar. Tvärs över gatan ståtar Öresundsregionens högsta kontorshus The Point som är integrerat med Quality Hotel View. Och Emporia ligger endast ett stenkast bort där man enkelt kan utföra sina ärenden. Dessutom är det cykelavstånd till Malmö city och med tåget är man där på bara sju minuter.

BÄSTA LÖSNINGARNA
Givetvis blir husets sammanlagt 7 000 kvm flexibla och det finns möjlighet att hyra ytor från 300 kvm upp till hela huset.
– För oss är alla möten med potentiella hyresgäster unika och vi försöker tillgodose deras önskemål och behov för att tillsammans hitta de bästa lösningarna. Både för den mindre och större aktören. Vill man ha många mötesrum, cellkontor eller trivs man bäst i öppna kontorslandskap?

Oavsett storlek på kontor får alla hyresgäster i The Corner ett fantastiskt ljusinsläpp med stora fönsterpartier, tre meters takhöjd plus miljövänliga och kvalitativa inredningsval.
Tanken är också att man ska kunna stärka sitt varumärke genom att etablera sig i The Corner.
– Vi vill skapa ett sammanhang där medarbetare, kollegor, grannar och besökare trivs och mår bra. Lyckas vi med det kommer våra hyresgäster att bli lönsamma, menar Camilla Ahlgren.

KLIMATET I FOKUS
Alla bolag inom Peabkoncernen har ett stort miljöengagemang och man tar ansvar för sin miljöpåverkan genom hela livscykeln.

– För oss är miljöarbetet ingen tävlingsgren. Det är en ambition, en strävan och en målsättning. I The Corner arbetar vi med både insidan och utsidan i form av en WELL-certifiering, där människans välmående står i fokus, men även med Miljöbyggnad för att skapa en byggnad med hög miljöprestanda. Även läget är ju klimatsmart, med 100 meter till Citytunneln och cykelavstånd till Malmö city. Cykeln parkerar man enkelt och tryggt i garaget där man också kan ta sig en dusch. Det här gör det enkelt för den miljömedvetne som föredrar andra transportsätt än bilen.

Som fastighetsutvecklare glömmer Peab inte heller kopplingen mellan arbete, prestation och människa.
– Vi strävar efter att planera och utforma våra hus så att de känns både attraktiva och trivsamma. Det kan handla om utsikt, gemensamma ytor, tysta rum, ljud, bra ljusinsläpp etc. Eller, som vi erbjuder i The Corner, möjligheten att koppla av och återhämta sig på en takterrass med levande växtlighet, som för tankarna till en naturlig äng, eller en prunkande innergård med klättrande växter. Samt tillgången till en restaurang som erbjuder näringsrik njutning och en matupplevelse för dina olika sinnen. Detta är ju inte miljöarbete i traditionell mening, men det påverkar ett annat klimat som är nog så viktigt, menar Camilla Ahlgren avslutningsvis – nämligen arbetsklimatet.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.