20 December 2018Fulltecknat i Partille Port för kommersiella hyresgäster

Peab Fastighetsutveckling har tecknat hyresavtal med gymkedjan STC i expansiva Partille Port. Avtalet omfattar cirka 1500 kvadratmeter och STC blir alltså den aktören som tar sista ytan i områdets handelskvarter. Träningsanläggningen öppnar i september 2019.

– Vi har letat efter en hyresgäst som kompletterar områdets karaktär och bidrar till stadsdelens långsiktiga attraktivitet. Träningsfaciliteter är något boende vill ha i sin närhet och med den här uthyrningen kan vi uppfylla det önskemålet samtidigt som vi förstärker områdets identitet, säger Johannes Öberg, affärsutvecklare för Peab region väst.

Huset beräknas stå helt klart i slutet av 2019 men de första boende flyttar in redan i januari. De första lokalhyresgästerna flyttar in i april 2019 och kvarteret inrymmer även en livsmedelsbutik, apotek och ett café. Samtliga kommersiella lokaler är belägna i husets bottenplan.

I anslutning till Partille Arena utvecklar Peab byggprojektet Partille Port med moderna bostadsrätter och ”gröna” innergårdar som naturliga samlingsplatser. Projektet omfattar 800 nya bostäder med en byggyta på 85 000 kvadratmeter plus kommersiella lokaler. Totalt uppförs fyra bostadskvarter och två handelskvarter. Partille Port har tidigare rankats som det tredje hetaste byggprojektet i landet efter EES-anläggningen i Lund och Danderyds Sjukhus. Som enskilt byggprojekt står Partille Port för en betydande del av den totala nyproduktionen i Partille kommun mellan 2016 och 2021.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johannes Öberg, Affärsutvecklare Peab Fastighetsutveckling
Telefon: 0733 37 11 04, E-post: johannes.oberg@peab.se

Lisette Berg, Kommunikationsansvarig Peab Bostad
Telefon: 0733 37 68 93, E-post: lisette.berg@peab.se

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.