RegioncontrollerSandra Venebrand

Sandra – Regioncontroller

När man går genom Peab Fastighets kontor i Malmö är det lätt att fastna med blicken på Sandra Venebrands arbetsplats. Det är inte bara för att hon med sitt pigga och fokuserade ansiktsuttryck ser ut att vara djupt engagerad i sitt arbete, utan även för den blomsterprakt som finns bakom henne.

Då och då vänder sig Sandra om mot sina palettblad och knipsar av ett visset blad eller vrider en kruka mot solen.

– Egentligen tog jag hit krukorna eftersom jag höll på att flytta. Men nu tycker jag det är så trevligt att ha dem här så de har fått stanna kvar, säger hon.

Sandra har arbetat på Peab Fastighet sedan hösten 2017 och har rollen som regioncontroller. En roll som hon beskriver som mycket omväxlande och utvecklande. Hon berättar att hon ena dagen kan ägna sig åt kapitalbindning och prognoser för att nästa dag få sitta med på ett styrelsemöte. Ingen dag är den andra lik.”Jag gillar att vi är en slimmad organisation i den stora. Det ger en skön känsla av att få vara med och påverka och verkligen kunna bidra med sin kompetens. Min roll handlar ju mycket om att stötta kärnverksamheten i stort och smått och genom min kompetens hjälpa mina kollegor framåt i projekten.”

Vad driver dig i ditt dagliga arbete?

– Att ständigt få lära mig nya saker. Allt från avancerade momsfrågor till försäljningar av fastigheter. Det är väldigt varierande och roligt att få vara en kugge i det ekonomiska hjulet.

Sandra har lång erfarenhet av fastighetsbranschen. Innan hon kom till Peab Fastighet jobbade hon på Hemistaden som redovisningsekonom/projektcontroller. När hon sedan var beredd att ta nästa steg i karriären föll valet enkelt på Peab Fastighet.

– Jag har alltid haft en bra bild av Peabs varumärke. Det är roligt att få vara en del av en stor organisation där jag har många väldigt kompetenta kollegor.

Vad tycker du bäst om med arbetskulturen på Peab Fastighet?

– Jag tycker om att vi har en stor frihet och mycket eget ansvar. Vi är en ganska liten grupp som gör att vi tillsammans blir ett team och man blir involverad i allt från projektmöten till val av inredning till olika fastigheter.

Det är inte bara krukorna med Palettblad som Sandra gärna vänder mot solen. Resor till varma länder har alltid varit ett stort intresse för henne. Ett intresse som har fått stå tillbaka lite just nu till förmån för familj, trädgårdsintresse och ett eget husbygge.

– Det är bra med ett gäng byggingenjörer till kollegor när man bygger hus. Man får massor av råd och tips av alla duktiga kollegor, tillägger hon med ett leende.