Jobba hos ossRegionchef

Regionchef till Peab Fastighet Syd

Affärsområdet Projektutveckling arbetar med utveckling av kommersiella fastigheter från markförvärv till färdiga projekt samt utveckling av bostäder från markförvärv till försäljning. Projektutveckling Syd utvecklar attraktiva bostäder, fastigheter, miljöer och områden på orter med tillväxt, egen identitet och uthålligt näringsliv i södra Sverige. Peab har för målsättning att Projektutveckling Syd ska stärka sin marknadsledande position i regionen genom mark- och fastighetsförvärv för nya utvecklingsprojekt. I samband med detta söker Peab nu en Regionchef för Fastighetsutveckling till Region Syd.

Om tjänsten
Som Regionchef för enheten Fastighetsutveckling Syd har du ett övergripande ansvar för verksamheten inom regionen vilket innefattar ansvar för ekonomi och resultat, personalansvar samt försäljning och anskaffning av nya byggrätter. Du deltar aktivt i Affärsenhetens ledningsgrupp och tar en taktisk höjd för hela regionens utveckling tillsammans med andra i ledningsgruppen. I projekten arbetar du främst i idé -och programskedet, men kan även driva egna projekt.

Rollen ställer stora krav på affärsmässighet och erfarenhet att arbeta strategiskt med kommersiellt idéarbete, marknad och uthyrning. Detta då en stor del av tjänsten även innefattar aktiv bearbetning av potentiella nya hyresgäster, förhandling av hyresavtal med mera.

Ansvarsområden
• Strategisk affärsutveckling av regionens organisation och verksamhet samt bidra till att kontinuerligt effektivisera verksamheten
• Ackvisition och kommunbevakning inom marknadsområdet i syfte att hitta nya projektidéer, skapa och bibehålla goda externa relationer samt utöva aktivt samhällsengagemang
• Konkurrens -och omvärldsbevakning beträffande fastighetsförvärv, marknad, uthyrningar och försäljningar
• Proaktivt bearbeta och bygga relationer med potentiella kunder
• Analysera beslut avseende markförvärv, investeringar och försäljningsstart av nya projekt inom marknadsområdet
• Ansvar för att projekten inom regionen uppfyller de ekonomiska krav som ställts vid projektstarten
• Ansvarig för enhetens personal, personalplanering, personalutveckling och avveckling, och att upprätta personalplan

Kvalifikationer
Den vi söker har en akademisk examen, troligtvis som Civilingenjör eller liknande med inriktning mot byggteknik eller fastigheter kombinerat med en gedigen arbetslivserfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Du talar och skriver flytande på svenska och har mycket goda kunskaper i engelskans tal och skrift.

Vi tror att du idag arbetar i en motsvarande roll, kanske hos ett fastighetsbolag, förvaltningsbolag eller inom kommersiell projektutvecklingsverksamhet. Tidigare har du arbetat med projektutveckling och fastighetsprojekt i rollen som marknadsansvarig, affärsutvecklare, projektutvecklare eller transaktionsansvarig.


Professionell erfarenhet
• Lång erfarenhet från projektutveckling, förhandling, fastighetstransaktioner, uthyrning och avtalsskrivning av kommersiella lokaler, inklusive lokaler på projektstadium
• Stor kunskap om fastighetsmarknaden, dess mekanismer och utveckling
• Kunskap om fastighetsekonomi, finansiering, fastighetsjuridik, hyresjuridik
• Förståelse och/eller kunskap från att driva alla typer av kommersiella projekt som byggherre och beställare
• Kännedom och förståelse för byggprocessen, fastighetsförvaltning, bygglagstiftning, exploateringsfrågor, kommunala processer och beslutsordningar
• Vana att arbeta aktivt med affärsskapande kundkontakter
• Ledarskapsförmåga med tyngdpunkt på coaching och målstyrt ledarskap


Din ansökan
Vid denna tillsättning arbetar Peab tillsammans med Advice Executive Search. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Göran Fieber på 0708 36 41 71.

Du ansöker via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE.14594) och bifogar där CV och ett kortfattat personligt brev. Sista ansökningsdag är den 29/11 men vi går igenom ansökningar löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. 

Till ansökan

Som anställd hos Peab
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs.