Ett färgglatt valHitta rätt färg

Blått är flott

Färg spelar stor roll för hur vi upplever saker och kan uppväcka känslor på olika sätt. Olika färger kan ha olika inverkan på produktivitet, kreativitet och hur vi mår.

Varje färg har sin påverkan för kropp och själ, men hur ska man då välja?

  • Blått är en svalkande och lugnande färg som gör oss lugna vilket medför bättre produktivitet. Den blåa färgen är överlägsen när det kommer till att motivera oss till att slutföra arbetsuppgifter som kräver maximalt fokus. Blå är med andra ord en bra färg för kontoret eller arbetsplatsen, både på såväl inredningsdetaljer som kontorsmöbler. Man kan också välja den färgen för mötesrum där man kör workshops och liknande eftersom den stimulerar till koncentration via avslappningseffekten. Just på grund av avslappningseffekten så passar även blått utmärkt till områden såsom vilorum eller liknande där man vill skapa ett lugn.

  • Gult som är solens färg ger oss energi, optimism och kan vara en bra anti-depressiv färg som höjer vårt självförtroenden. Gult är därför en bra färg att välja för områden där man vill frigöra för kreativt tänkande. Den ska också förbättra koncentrationen och stimulerar bland annat minnet.

  • Grönt som är naturens egen färg, är harmonisk och sprider lugn och trygghet. Vi kan förknippa färgen med hälsa, ungdom och miljömedvetenhet. Eftersom den har en lugnande effekt som ändå är tilltalande och uppiggande så passar den i många olika miljöer.

  • Rött är en färg som väcker uppmärksamhet och får hjärtat att slår lite extra. Detta medför att rött ger oss energi och kan öka uthållighet men vi kan också uppleva den som något stressande. Rött kan lätt ta över och bli dominant i de flesta rum men då den sägs stimulera aptiten så kan det vara ett bra tips att använda den i matsalen eller annars som en accessfärg.

Lycka till i jakten på den rätta färgen, glöm inte bort att vi gärna hjälper er på traven.