Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer
badge

Södermalm, Stockholm Nära grönska mitt i staden

På en historiks plats på kajen vid Södermalms östra udde uppförs en byggnad med en hänförande utsikt över Danvikskanalen, Djurgården, Saltsjön och Hammarby Sjöstad. Kontorsytorna präglas av ljus och rymd med generösa fönsterytor och vackra vyer.

Flexibla lokaler på anrikt läge

På kajen vid Södermalms östra udde uppförs en byggnad med en hänförande utsikt över Danvikskanalen, Djurgården, Saltsjön och Hammarby Sjöstad. Kontorsytorna präglas av ljus och rymd med generösa fönsterytor och vackra vyer.

Kontorets entré ligger mot Alsnögatan. Med stora glasade ytor i entrédelen upplever man ett nära samband med grönskan och den vackra vyn över kanalen utanför.

Kontorsvåningarna har en inbyggd flexibilitet och kan enkelt anpassas efter behov och önskat arbetssätt/kontorsmöblering

I en centralt placerad servicekärna ligger de fasta installationerna och därefter kan planen inredas specifikt för att passa hyresgästen.

Ta trappen ner till kajpromenaden

Till höger om entrén finns en utvändig trappa ner till kaj och promenadstråk. Längst ner i huset mot kajen ligger en yta om 2 plan och ca 562 kvm, lämplig som lunchmatsal eller som mötesrum med vacker utsikt över kanalen.

  • Plan 3-8 är kontorsplan om vardera 371 m2.
  • Plan 9 utgör ca 300 kvm och högst upp på plan 10 ligger ett penthouse med stor terrass i sydöst och panoramautsikt både över Södermalm, Saltsjön och Hammarby Sjöstad.
  • I källarutrymmet finns förvarings- och teknikutrymmen samt ett garage med parkeringsplatser.

Historiska omgivningar

Platsen rymmer mycket historia. Från mitten av 1600-talet var detta en av platserna där stadstull togs upp, här låg så småningom Liljeholmens stearinfabrik, här sprängdes Danvikskanalen fram i början av seklet och här ligger Hovings malmgård, som bland annat beboddes av Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta.

Utkiksplatsen och restaurangen Fåfängan är också ett historiskt och karakteristiskt inslag i stadsbilden med anor från 1600-talet

Namnet Danviksqvarn kommer av den kvarn  som redan år 1543 togs i bruk invid vattendraget som sedermera blev Danvikskanalen och sedan drevs med stor framgång ända fram till sekelskiftet 1900.

Nu är det dags för en ny verksamhet att blomstra i på kajen och vi hälsar er välkomna till ert nya kontor, Danviksqvarn.

Snabbfakta

Byggstart
Vid tecknat hyreskontrakt
Inflyttning
2 år från tecknat hyresavtal
Flexibla lösningar
Planlösningar som du vill ha det
Service i huset
Många bra restauranger och kaféer i närområdet
våningar
9 st
Kommunikation
4 minuter med buss eller cykel till Slussen